Filmnyheter

Lasse Åberg tillbaka i ny film om Stig-Helmer

Nu är inspelningen av Lasse Åbergs nya film The Stig-Helmer Story i full gång. Inspelningen pågår till 12 november i Stockholm med omnejd. Rollerna som Stig-Helmer och Ole spelas naturligtvis av Lasse Åberg och Jon Skolmen.

Efter sällskaps- skid- segel- golf- och hälsoresor kommer nu en tidsresa – tillbaka till Stig-Helmers barn- och ungdomsår. Varför blev han som han blev? Finns det något originellt att vaska fram om honom. Hur var han som ung? Har livet kuvat honom eller är hans totala brist på karisma medfödd?

The Stig-Helmer Story är i stora drag en förtäckt självbiografi”, säger Lasse Åberg.

– I likhet med Stig-Helmer har jag haft en kärleksfull men lätt överbeskyddande mor och en frånvarande far och som de flesta barn blev både Stig-Helmer och jag utsatta för mobbning i varierande grad, han för sina glasögon och jag för att jag var svarthårig och klent byggd.

– Stig-Helmers udda intresse för tåg kan väl jämföras med min maniska drift att hela tiden teckna. Jag upplever att både Stig-Helmer och jag är satellitpersonligheter som lite passivt kretsar kring aktiva personer som t ex Ole Bramserud (Jon Skolmen).

– Båda är vi dagdrömmare och kan väl skämtsamt sägas vara lite ’autistic light’. I bådas fall kommer musiken in i våra liv i sena tonåren och själv var jag en flitig Nalenbesökare med dragning åt tradjazz och dixielandsmusik. Då det gäller kontakten med det täcka könet kan man väl i både Stig-Helmers och mitt fall säga att det rådde en viss brist på rutin.

– Alla dessa likheter gör att jag motvilligt måste erkänna: Det är jag som är Stig-Helmer.

The Stig-Helmer Story har premiär över hela landet på juldagen 2011.

Lämna ett svar