Filmnyheter

Ny storfilm om Drottning Margareta

Margrete Queen of the North

Nu kommer det historiska dramat Drottning Margareta (Margrete den Første). I filmen spelar den danska filmstjärnan Trine Dyrholm huvudrollen som Drotting Margareta, regent över Danmark, Norge och Sverige och därmed en av de mäktigaste monarkerna i Skandinavisk historia. Den internationellt erkända regissören Charlotte Sieling står för regi av detta historiska drama. Filmen har biopremiär i Danmark den 16 september följt av ett biosläpp i övriga Nordiska länder under hösten 2021.

I dag släpps trailern som du kan se här:

Historien om Drottning Margareta, kvinnan som förenade Norden till ett kungarike, har aldrig berättats på film tidigare. Filmen lyfter historien om en kvinna som skapade något utomordentligt stort med enorma konsekvenser för hennes liv och hennes person. Hon var en kvinna före sin tid som offrade sig för Norden. Drottning Margareta befinner sig i maktcentrum då ett chockerande rykte når slottets murar och sätter henne i ett omänskligt dilemma där ett felaktigt val kan förstöra allt.

Regissören Charlotte Sieling har tidigare bland annat regisserat för succéserien Bron. Hon har också skrivit manus till filmen Drottning Margareta.

SYNOPSIS Året är 1402. Drottning Margareta har lyckats med vad ingen man har gjort innan henne. Hon har samlat Danmark, Norge och Sverige i en fredsunion som hon ensam regerar genom hennes unga, adopterade son Erik. Unionen är full av fiender och Margareta planerar därför ett äktenskap mellan Erik och prinsessan Philippa av England. En allians med England ska säkra unionens status som en ny europeisk stormakt och förhindra attacker, men en hissnande konspiration är på gång som sätter Margareta i ett omöjligt dilemma som kan kosta henne allt.

Den internationella engelska titeln för filmen är Margrete – Queen of the North. Här nedan kan du se postern som också släpptes idag.

Filmen har biopremiär i Danmark den 16 september följt av ett biosläpp i övriga nordiska länder under hösten 2021.

Lämna ett svar