Filmnyheter

Pernilla August filmar Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken

Filmatiseringen av Hjalmar Söderbergs klassiska kärleksroman Den allvarsamma leken drar nu igång och regisseras av Pernilla August. Sedan tidigare är Karin Franz Körlof och Sverrir Gudnason klara för rollerna som Lydia och Arvid. Nu ansluter Michael Nyqvist i rollen som chefredaktör Markel till storfilmen.

Inspelningarna pågår till sista veckan i maj 2015. Filmen spelas in i Stockholm, Budapest, i skärgården utanför Åmål samt hos Film i Väst. Filmen har biopremiär i september 2016.

-Det är oerhört spännande att vi äntligen är igång och filmar Den allvarsamma leken. Jag har längtat och längtat efter att få berätta en riktig kärlekshistoria. Och det slår verkligen gnistor mellan Karin och Sverrir i rollerna som Lydia och Arvid, säger Pernilla August.

Den allvarsamma leken är en berättelse om journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille som blir blixtförälskade. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk men priset för kärleken kräver större offer än vad Lydia och Arvid kunnat ana. Den allvarsamma leken är en passionerad och brinnande kärlekshistoria om vilka val vi har, vilka val vi inte har och vilka val vi gör och dess konsekvenser.

I rollerna:
Sverrir Gudnason – Arvid Sjöblom
Karin Franz Körlof – Lydia Stille
Michael Nyqvist – Markel
Liv Mjönäs – Dagmar
Mikkel Boe Følsgaard – Lidner
Sven Nordin – Roslin
Richard Forsgren – Lovén
Göran Ragnerstam – Anders Stille.

Lämna ett svar