Filmnyheter

Peter Stormare klar för ny film – Tisdagsklubben

Peter Stormare och Marie Richardson

Peter Stormare och Marie Richardson © Prolounge och Anders Nicander

Marie Richardson och Peter Stormare, två av Sveriges mest hyllade skådespelare, möts på bioduken i en ny film Tisdagsklubben. Inspelningarna av denna dramakomedi om kärlek, vänskap, mat och passion, har nu påbörjats i och omkring Göteborg.

Inspelningen av denna film Tisdagsklubben påbörjades nyligen i och omkring Göteborg och i den starka rollistan finns förutom Marie Richardson och Peter Stormare även Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Tisdagsklubben, regisserad av Annika Appelin, är baserad på författaren Anna Fredrikssons manus, fritt efter sin egen roman.

Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sen.

Marie Richardson

 Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i Tisdagsklubben. Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om.

Att Marie Richardson gör huvudrollen är ’the icing on the cake’. En Hälsingetös och en unik talang.

Peter Stormare

Matlagningskurs med vänninor

Karin och Sten firar 40-årig bröllopsdag med ett stort festbord dukat och stämningen på topp. Medan vännerna skålar i champagne upptäcker Karin att Sten har varit otrogen. Efter att ha levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. När väninnorna övertalar henne att följa med på en matlagningskurs, träffar hon kocken Henrik. Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker Karin snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar. 

Min ambition är att göra en feelgood-karamell med viktiga frågeställningar i botten. En film som kombinerar njutbart skådespeleri, mänsklig svaghet och storhet i en sötsur blandning och låter oss drömma större.

regissören Annika Appelin

Tisdagsklubben är Annika Appelins första film som regissör (långfilm). Hon har tidigare gjort flera kortfilmer.

Tisdagsklubben har beräknad biopremiär 2022.

Senast uppdaterad 9 januari, 2022.

Mer
Bamse och världens minsta äventyr
Bamse och världens minsta äventyr

Hela Bamsefamiljen har fest på ängen, men Krösus har andra planer. Och när Nalle-Maja får i sig XYZ-saft, blir pytteliten Läs mer

Miraklet i Gullspång
Miraklet i Gullspång får premiär i New York

Maria Fredrikssons dokumentär Miraklet i Gullspång kommer få världspremiär i tävlan på filmfestivalen Tribeca Festival i New York.

Ett sista race film
Ett sista race

Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Läs mer

Konferensen
Mats Strandbergs Konferensen blir film

Idag offentliggjorde Netflix sitt nya filmprojekt, den blodiga komedin Konferensen, baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg. För regi Läs mer

Ett hus byggt av skärvor
Sverige – Danmark 3-2 inför årets Oscarsgala

Ruben Östlund brukar ju gilla att pika våra bröder på andra sidan sundet och hävda att dansk film inte är Läs mer

Exodus
Göteborg Film Festival invigs med Exodus

Den 27 januari invigs Göteborg Film Festival med världspremiären av Abbe Hassans drama Exodus.