Artiklar

Clark: Den svenska dramaserien växer i popularitet på Netflix

TV-serien Clark med Bill Skarsgård visas på Netflix.

TV-serien Clark med Bill Skarsgård visas på Netflix.

Du har säkerligen hört talas om den nya TV-serien Clark, eller hur? Den har fått rejält med medialt utrymme under de senaste veckorna och fortsätter att växa i popularitet för varje dag som går. Serien är baserad på den kända gangstern Clark Olofssons historia, även om inte allt som händer i serien faktiskt har hänt i verkliga livet.

Här får vi se fantastiska skådespelare som förverkligar denna historia, varav allt sätts samman av den fantastiska regissören Jonas Åkerlund och hans duktiga team. Resultatet blir en fartfylld berättelse som inkluderar allt från action till drama och romantik.

Serien är inspirerad av Clark Olofssons historia

Clark Olofsson är en av Sveriges mest kända skurkar någonsin. Faktum är att han är grunden bakom det världskända “Stockholmssyndromet”, vilket betyder att offret tar parti med förövaren, snarare än med lagen och polisen.

Syndromet myntades efter det kända Norrmalmstorgsdramat, ett flera dagar långt bankrån startat av Janne Olsson. Clark Olofsson fick i uppgift att gå in och medla för att försöka få slut på dramat. Olofsson valde dock istället att alliera sig med Olsson, för att på så sätt skapa ett av de mest fascinerande och uppmärksammade rånen i historien.

Clark Olofssons historia sträcker sig dock betydligt längre tillbaka än så och fortsatte även efteråt. Mer än så kan vi inte riktigt säga utan att avslöja handlingen i serien. Men förvänta dig massvis med komiska och tragiska händelser, tillsammans med en stor dos fest, action och galna saker.

Fantastiska skådespelare som bidrar med realistiska gestaltningar

Att Bill Skarsgård är en fantastisk skådespelare känner vi alla till, och i rollen som Clark Olofsson briljerar han mer än någonsin. Han har träffat Clark i verkligheten för att kunna göra en så verklighetstrogen gestaltning som möjligt, men bidrar även med sin egna version av karaktären. Resultatet blir fantastiskt och gör att vi får njuta av en av de roligaste och mest fascinerande karaktärerna för året.

Men Bill är självklart inte ensam i filmen, även om han bär större delen av serien på sina axlar. Vi hittar även Vilhelm Blomgren i rollen som Tommy Lindström, Sandra Ilar i rollen som Ingbritt Olofsson, Peter Viitanen i rollen som Sten Olofsson, men även Bills lillebror Kolbjörn Skarsgård i rollen som den yngre versionen av Clark.

Utöver detta hittar vi även giganter som Björn Gustafsson och Christoffer Nordenrot i mindre roller, tillsammans med ett flertal andra skickliga skådespelare.

Ett 6 timmar långt äventyr i 6 delar

Clark skildras i ett 6 timmar långt äventyr som sträcker sig över 6 stycken ungefär lika långa avsnitt. Därmed är serien ypperlig att ta del av under nästan en hel vecka med ungefär ett avsnitt per dag, men kan självklart även avnjutas under en lång filmkväll, alternativt 2-3 kortare sessioner.

Under dessa 6 timmar får vi följa större delen av Clarks “professionella” liv, och får se karaktären genomgå ett flertal förvandlingar som bland annat inkluderar bankrånare, tjejtjusare och mycket mer.

Kom ihåg att skydda dina enheter

Du måste även komma ihåg att skydda dina enheter när du streamar online, inte minst om du planerar att streama genom offentliga nätverk, t.ex. om du befinner dig på ett hotell eller camping. Det finns flera olika saker som du kan göra, men att använda en VPN-tjänst är ett effektivt sätt för att skydda din enhet och integritet.

VPN betyder Virtual Private Network och skapar en krypterad tunnel mellan din enhet och omvärlden. På så sätt blir du inte bara privat, men även betydligt säkrare gentemot de hot som existerar på internet.

Informationsutbytet mellan din enhet och de tjänster som du besöker på internet går inte att snappa upp med tanke på att informationen är krypterad, vilket betyder att cyberkriminella får det betydligt svårare att få tillgång till saker som inloggningsuppgifter och annan typ av information.

Det kan även vara en bra idé att använda ett antivirusprogram, samt att alltid vara på din vakt för att minimera riskerna.

Mer
The Crow
The Crow

Bill Skarsgård tar sig an den ikoniska rollen som THE CROW i denna moderna filmatisering av James O’Barrs grafiska roman. Läs mer

Boy Kills World
Boy kills world

På ett brutalt sätt blir Boy av med både hörseln och talförmågan som barn när hans familj mördas och han Läs mer

Ronja Rövardotter Netflix
En första titt på Ronja Rövardotter som Netflix tagit över

Netflix Ronja Rövardotter följer äventyren för en pigg och upprorisk flicka som växer upp bland ett gäng rånare i ett Läs mer

Se hyllad animerad film gratis på YouTube – Oscarsnominerad i år

Nu kan du se Nimona, den animerade Oscarsnominerade filmen på YouTube. Den är nominerade i kategorin Bästa animerade långfilm. Här Läs mer

Oscarsnominerade filmer Netflix
Se 9 av årets Oscarsnominerade filmer på Netflix

Netflix-prenumeranter har möjlighet att se hela 9 av årets Oscarsnominerade filmer redan innan galan. Den mest omtalade av dessa är Läs mer

Spaceman Netflix
Adam Sandler i ny Johan Renck film – Spaceman

I kommande Spaceman spelar Adam Sandler astronauten Jakub. Svenska regissören Johan Renck (Chernobyl) har regisserat filmen som kommer visas på Läs mer

Publicerades