Filmnyheter

Mads Mikkelsens nya film utsedd till Danmarks Oscarsbidrag 2021

En runda till film

Mads Mikkelsen i En runda till © Nordisk Film

Nu har Danmark utsett landets Oscarsbidrag inför galan 2021. Valet föll på En runda till av Thomas Vinterberg. Mads Mikkelsen spelar huvudrollen i dramat.

Av tio senaste årens Oscarsgalor har Danmarks bidrag nominerats hela fem gånger och dessutom två gånger på galans shortlist.

Synopsis: Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare pch nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade. Om Churchill vann andra världskriget i en tät dimma av sprit, vad kunde de starka dropparna inte göra för dem och deras studenter?

Internationellt har filmen fått titeln Another Round och på danska heter filmen Druk.

Oscarsgalan 2021 kommer hållas lite senare än vanligt. Alla Oscarsnomineringar meddelas den 15 mars. 93:e Oscarsgalan kommer hållas som vanligt på Dolby Theatre i Los Angeles, men nästa år först den 25 april 2021.

Det är oklart om och när filmen En runda till får svensk biopremiär.

Lämna ett svar