Kommande filmer

Mulan

Yifei Liu som Mulan. © Disney

Den hyllade filmskaparen Niki Caro (Whale Rider) väcker den episka berättelsen om Kinas legendariska krigare till liv i Disneys film Mulan. En orädd kvinna riskerar allt för kärleken till sin familj och sitt land, för att bli en av de största krigarna som Kina haft.

När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt… och en fars stolthet.

Genre: Drama, Krig
Regi: Niki Caro
Manus: Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek
Skådespelare: Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong
Längd: 1 timme 55 min
IMDb

Svensk premiär: 4 december 2020 på Disney+ streaming utan extra kostnad (ingår i abonnemanget).

I USA och i vissa andra delar av världen kommer filmen också skippa biograferna och gå upp direkt på streamingtjänsten Disney+. Då med premiär den 4 september och till en extra kostnad på tjänsten. I Sverige öppnar Disney+ först den 15 september. Mulan skulle haft biopremiär 21 augusti 2020, men har försenats p g a pandemin.

Lämna ett svar