Fantastisk Filmfestival

Psalm 21 får världspremiär i Lund

Svenska skräckfilmen Psalm 21 har världspremiär på Fantastisk Filmfestival i Lund den 22 september kl.18.30. Den går upp på bio i Sverige först under 2010.

– Det är extra roligt att kunna lyfta fram två högkvalitativa skandinaviska filmer på FFF. Hiller har gjort ett fantastiskt jobb med Psalm 21 och skådespelarprestationerna är riktigt starka. Filmen ger oss hopp om att bra svensk skräckfilm inte var en engångsföreteelse med Låt den rätte komma in, säger festivalgeneral Lars Diurlin. Festivalen visar även danska skräckfilmen Fräls oss ifrån ondo av Ole Bornedal (Nattvakten).

Psalm 21 handlar om den unge och lysande Stockholmsprästen Henrik Horneus som plågas av mardrömmar om sin döda mamma. En dag får han bud från norrländska byn Borgvattnet att hans far, präst även han, under mystiska omständigheter har drunknat och han reser dit. Väl där upptäcker han att det finns krafter som inte är från denna värld och som ruvar på hämnd.

Se trailern här:

Psalm 21 är teaterregissören och skådespelaren Fredrik Hillers första långfilm som spelades in i januari i år. Medverkar gör bland annat skådespelarna Jonas Malmsjö och Per Ragnar, som senast var skräckfilmsaktuell med Låt den rätte komma in.

17-26 september går Fantastisk Filmfestival (FFF) av stapeln i Lund och i år är det magnifikt 15-årsjubileum.

[tags]film, psalm 21, fantastisk filmfestival[/tags]

Lämna ett svar