Filmnyheter

Publiksuccé för Varg

Filmen Varg med Peter Stormare i huvudrollen i regi av Daniel Alfredson efter manus av Kerstin Ekman är 1:a på biotoppen efter första spelveckan.

Varg

Totalt har 26.945 personer sett Varg den första veckan. 33 filmkopior rullar på biograferna och även antalet besökare per kopia är det i särklass högsta denna vecka: 817 personer/kopia.

Varg hade biopremiär den 4 april.

Senast en svensk film var etta på Biotoppen var i december 2007 då ARN hade premiär.

Varg är en storslagen film om Klemens (Peter Stormare) och hans brorson Nejla som lever mitt i det norrländska landskapet på gränsen mellan Sverige och Norge. Klemens är en enstöring som mest sköter sig själv men kommer i konflikt med lagar som stiftas i Stockholm. Hans systerson Nejla ser upp till honom och vill till varje pris leva samma liv. Men vare sig hans mamma eller samhället vill låta detta ske. Allting ställs på sin spets när deras sätt att leva blir attackerat från ett oväntat håll, och de ser sig tvingade att handla utanför lag och rätt. Ett välriktat yxhugg ställer deras liv och relation på svåra prov. Vem kommer att ta på sig skulden för det som har hänt?

Filmen Varg är skriven av Kerstin Ekman, regi Daniel Alfredson och foto av Jörgen Persson.

Varg är inspelad på plats i Valsjöbyn i Jämtland och på Li-fjellet i Norge med stadsmiljöer från Östersund och Härnösand.

[tags]film, varg, peter stormare, daniel alfredson, kerstin ekman[/tags]

Mer
Bamse och världens minsta äventyr
Bamse och världens minsta äventyr

Hela Bamsefamiljen har fest på ängen, men Krösus har andra planer. Och när Nalle-Maja får i sig XYZ-saft, blir pytteliten Läs mer

Miraklet i Gullspång
Miraklet i Gullspång får premiär i New York

Maria Fredrikssons dokumentär Miraklet i Gullspång kommer få världspremiär i tävlan på filmfestivalen Tribeca Festival i New York.

Ett sista race film
Ett sista race

Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Läs mer

Konferensen
Mats Strandbergs Konferensen blir film

Idag offentliggjorde Netflix sitt nya filmprojekt, den blodiga komedin Konferensen, baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg. För regi Läs mer

Ett hus byggt av skärvor
Sverige – Danmark 3-2 inför årets Oscarsgala

Ruben Östlund brukar ju gilla att pika våra bröder på andra sidan sundet och hävda att dansk film inte är Läs mer

Exodus
Göteborg Film Festival invigs med Exodus

Den 27 januari invigs Göteborg Film Festival med världspremiären av Abbe Hassans drama Exodus.