Filmnyheter

Publiksuccé för Varg

Filmen Varg med Peter Stormare i huvudrollen i regi av Daniel Alfredson efter manus av Kerstin Ekman är 1:a på biotoppen efter första spelveckan.

Varg

Totalt har 26.945 personer sett Varg den första veckan. 33 filmkopior rullar på biograferna och även antalet besökare per kopia är det i särklass högsta denna vecka: 817 personer/kopia.

Varg hade biopremiär den 4 april.

Senast en svensk film var etta på Biotoppen var i december 2007 då ARN hade premiär.

Varg är en storslagen film om Klemens (Peter Stormare) och hans brorson Nejla som lever mitt i det norrländska landskapet på gränsen mellan Sverige och Norge. Klemens är en enstöring som mest sköter sig själv men kommer i konflikt med lagar som stiftas i Stockholm. Hans systerson Nejla ser upp till honom och vill till varje pris leva samma liv. Men vare sig hans mamma eller samhället vill låta detta ske. Allting ställs på sin spets när deras sätt att leva blir attackerat från ett oväntat håll, och de ser sig tvingade att handla utanför lag och rätt. Ett välriktat yxhugg ställer deras liv och relation på svåra prov. Vem kommer att ta på sig skulden för det som har hänt?

Filmen Varg är skriven av Kerstin Ekman, regi Daniel Alfredson och foto av Jörgen Persson.

Varg är inspelad på plats i Valsjöbyn i Jämtland och på Li-fjellet i Norge med stadsmiljöer från Östersund och Härnösand.

[tags]film, varg, peter stormare, daniel alfredson, kerstin ekman[/tags]

Lämna ett svar