Filmnyheter, Oscarsgalan

TIGRAR utsedd till Sveriges Oscarbidrag

tigrar

Idag tillkännagavs att Ronnie Sandahls film TIGRAR är utnämnd till Sveriges Oscarbidrag för Bästa Internationella Film (Best International Feature Film).

Ronnie Sandahls verklighetsbaserade drama skildrar 16-årige fotbollstalangen Martin (spelad av Erik Enge) som säljs till en italiensk storklubb, och hamnar i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. TIGRAR har väckt stora och starka reaktioner på ett flertal internationella festivaler, och blev tidigare i år dubbel prisvinnare vid Göteborgs filmfestival, där den belönades med Dragon Award för Bästa Nordiska Film och där Erik Enge vann priset för Bästa skådespelare. TIGRAR är även nominerad till Nordiska rådets filmpris, och kritikerhyllades på hemmaplan vid biopremiären tidigare i år.

– Jag är mycket stolt och tacksam. Detta är en stor ära. Film är en lagsport och vi är många som har delat drömmen om den här filmen, många som slitit hårt. Vi hoppas att utnämningen i sig ska hjälpa filmen att nå ut till ännu fler människor, både på hemmaplan och utomlands. Men som obotlig tävlingsmänniska måste jag medge att jag förstås också hoppas att detta bara är början. Vi vill vinna hela skiten, säger regissören Ronnie Sandahl.

TIGRAR distribueras av TriArt Film och hade premiär 27 augusti. Den är fortsatt aktuell på bio. 

Mer
Jag är Zlatan film
Jag är Zlatan – biopremiär skjuts upp

På grund av de nya restriktionerna idag skjuts premiären av Jag är Zlatan upp. Filmen om Zlatan Ibrahimovic är en Läs mer

Tigrar
Ronnie Sandahls fotbollsfilm Tigrar tävlar i Asien

Ronnie Sandahls Tigrar får sin världspremiär på Busan International Film Festival i Sydkorea, Asiens största och mest prestigefyllda filmfestival. Filmen Läs mer

Svenskjävel vann på Chicago Filmfestival
Svenskjävel vann på Chicago Filmfestival

Ronnie Sandahls film Svenskjävel vann på Chicago filmfestival.