Filmnyheter

Ronnie Sandahls fotbollsfilm Tigrar tävlar i Asien

Tigrar

Erik Enge i filmen Tigrar. Fotograf/Källa: Marek Wieser / Black Spark Film & TV

Ronnie Sandahls Tigrar får sin världspremiär på Busan International Film Festival i Sydkorea, Asiens största och mest prestigefyllda filmfestival. Filmen visas inom tävlan i sektionen Flash Forward. Sektionen lyfter fram filmer av nya internationella regissörer.

Tigrar är skriven och regisserad av Ronnie Sandahl, baserad på Martin Bengtssons självbiografiska roman I skuggan av San Siro som utkom 2007.

– Det blir spännande att äntligen låta Tigrar möta en internationell publik. Nu när coronan ställde in vår planerade medverkan i Cannes är jag jätteglad att Tigrar istället får sin världspremiär på Asiens största filmfestival. 

regissören och manusförfattaren Ronnie Sandahl

För Martin har det aldrig funnits några alternativ. Han ska bli fotbollsproffs till varje pris. När han säljs till en italiensk storklubb är han uppfylld av att vinna. Men drömmen förvandlas snabbt till en iskall mardröm. Ensam i ett nytt land, omgiven av stenhård konkurrens där hans lagkamrater vill se honom misslyckas handlar det inte längre om vinst och förlust. Det handlar om liv eller död i en värld där allt och alla kan köpas för pengar.

Dela