Filmnyheter

Vaccinbevis på bio?

Vaccinbevis på bio? Filmstaden Sergel i Stockholm

Vaccinbevis på bio? Filmstaden Sergel i Stockholm

Krävs det vaccinbevis om du vill gå på bio under julhelgen eller senare? Vi reder ut vad som gäller för dig som vill se film på biograf under den närmaste tiden.

Svenska biografer har under pandemin hållt stängt i långa perioder men är nu öppna igen. Filmstaden (tidigare SF Bio) som är Sveriges största biokedja har valt att börja kräva att besökare visar upp vaccinpass om du vill se film på bio. Marknadschefen på Filmstaden, Helena Eklund uppger att covidbevisen underlättar för biograferna att kunna ta emot fler besökare. För GP berättar hon att en begränsning av antal kunder, eller krav på avstånd mellan platser skapade problem tidigare.

När vi hade det så tidigare kunde vi bara sälja ungefär 30 % av alla platser.

Helena EKlund, Marknadschef på Filmstaden

Därför har Filmstaden nu istället valt att sälja alla platser i biograferna och kräva vaccinbevis. Det går att få tillbaka pengarna om du köpt biljett, men inte har vaccinerat dig. Har du intyg på att du inte kan vaccinera dig av hälsoskäl så kan du också kontakta din biograf så försöker personalen lösa det.

Andra mindre biografer

Vissa mindre biografer har andra rutiner än Filmstaden. Hagabion i Göteborg begränsar visningarna till 99 personer och ber besökare att hålla avstånd. Kontakta din biograf om du är osäker på vad som gäller just där.

Biograferna uppmanar besökare att komma i tid till visningarna, eftersom det kan ta lite längre tid för personalen att kolla alla vaccinbevis.

Svenska storfilmen Utvandrarna får biopremiär under julhelgen. Andra stora internationella biofilmer som visas just nu är t ex Spider-Man No Way Home och The Matrix Resurrections.

Vaccinbevis för bio kan du skaffa med BankID genom att gå till covidbevis.se

Dela

Lämna ett svar