Filmnyheter

Bush-film stoppas i Italien

Death of a president
En tredjedel av biograferna väljer att ta bort Death of a President från sin repertoar i Italien. Anledningen är att den kontroversiella brittiska filmen handlar om ett fiktivt mord på nuvarande president Bush. Svensk biopremiär är den 20 april.

På fredag har Death of a President biopremiär i Italien, men flera biografer har alltså ångrat sig strax innan premiär uppger AP.

Postern för filmen visar en gravsten med Bushs namn på. 600 av 2000 posters har plockats ner i en proteststorm i huvudstaden Rom.

Svensk biopremiär för filmen är den 20 april. Tidigare har den visats på filmfestivalerna i Toronto och Göteborg.

Filmen följer den fiktiva utredningen av mordet på president George W. Bush i oktober 2007.

Verkligt arkivmaterial blandas med en tät och spännande story, som tar sin början vid det tumultartade konvent på vilket presidenten mördas. FBI sätter in fulla resurser för att bland de närvarande gästerna finna den skyldige – ett uppdrag som får proportioner långt utanför landets gränser!

Death of a President har skapat rabalder och fått uppmärksamhet i amerikansk media. En sensation på filmfestivalen i Toronto, där den också vann pris. Vissa TV-kanaler har vägrat visa trailers för den kontroversiella filmen.

Death of a President
President bookings pulled in Italy (AP)
IMDb

[tags]film, death of a president, usa, george bush, italien[/tags]

Lämna ett svar