Caroline Eriksson har tilldelats Pixel Talent Award för sin kortfilm Torkat blomster och det planerade projektet Ge allt. Det är ett av Sveriges största kortfilmpris, som värderas till 300 000 kronor och inkluderar teknik, utrustning, kunskap och kontanta medel. Priset delades ut på Pixel Skånes filmfestival som arrangerades i Ystad den 24-25 april.

Caroline Eriksson bor i Malmö och är utbildad på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Hon har bland annat regisserat kortfilmerna Knåda, kavla, sockra och Konsten att köra i 110 km/h. Hon har också skrivit barnboken Noah längtar hem och är verksam inom teatern.

Hennes kortfilm Torkat blomster är baserad på en sann historia där två små barn tillsammans med sin pappa tassar iväg i sommarnattens Småland. Den hemliga promenaden, bär av över ängar och genom hagar, med den pappa som de saknar så mycket om dagen.

Juryns motivering lyder:

“Med vackert foto och ett stillsamt berättande lotsas vi skickligt genom en snårig familjekonflikt. Regissören lyckas ta med oss till en förhöjd värld där sanningen ligger någonstans mellan dröm och verklighet och där barnens perspektiv är i fullt fokus. En regissör som med lätt hand och små medel ger allt”.