Filmnyheter

Eva Röse som rallybrud


Eva Röse spelar en av huvudrollerna i Rallybrudar som utspelas i Värmland på 60-talet och handlar om Ulla och Birgitta som ger sig in i den manligaste av världar – rally. Filminspelningarna påbörjas i Torsby Värmland denna vecka.

Marianne Willtorp som skrivit filmens grundmanus berättar:

– När jag fick höra talas om kvinnor som arbetade som veterinärassistenter på 60-talet, då det gällde att köra snabbt mellan bondgårdarna så att tjursperman inte skulle bli oduglig, var det inte svårt att komma på en bra historia.

”Rallybrudar” är en film där leran sprutar och bilarna flyger. Den innehåller både action, humor och dramatik, men också en hel del kärlek. Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för chansen att få köra snabbt på värmlandsvägarna. Marie Robertson spelar storbondens dotter Birgitta som drömmer om Paris men istället blir Ullas kartläsare. En annan stor roll i filmen – lokaltidningens redaktör Melin som spelar trummor i ett dansband på fritiden – görs av folkkäre Janne ”Loffe” Carlsson.

Större delen av filmen spelas in i värmländska Torsby med omnejd där några scener spelas in nu i veckan. Inspelningen fortsätter sedan i början av november. Andra inspelningsplatser är bland andra Hagfors, Karlstad, Örebro,Grythyttan och Pershyttan.

Regisserar gör Lena Koppel (”Bombay Dreams”) som också skrivit manus tillsammans med Lars V Johansson i samarbete med Göran Lindström. Johnny Steen och Marianne Willtorp är exekutiva producenter och Marianne står även för idé och grundmanus. Producenter är Göran Lindström och Anders Birkeland, producentteamet bakom biosuccéer som ”Göta Kanal 2 – Kanalkampen” och ”Så som i himmelen”. ”Rallybrudar” distribueras av SF och får biopremiär i hela landet i hösten 2008.

Mer om filmen Rallybrudar

[tags]film, rallybrudar, lena koppel, eva röse, värmland, rally[/tags]

Lämna ett svar