Filmnyheter

Evin Ahmad spelar huvudrollen i nya Snabba Cash

Evin Ahmad spelar Leya i nya Snabba Cash. Foto: Johan Bergmark / Netflix

Inspelningen av Snabba Cash har precis påbörjats i Stockholm. Den svenska Netflix-serien är skapad av manusförfattaren Oskar Söderlund och den bästsäljande författaren Jens Lapidus. 

Evin Ahmad, känd från filmen Dröm Vidare och Netflix-serierna Störst av allt och The Rain S2, spelar huvudrollen som Leya. Förutom roller inom film och TV är Evin också författare och en del av Dramatens teaterensemble. I övriga roller syns Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela – samt Jozef Wojciechowicz (Z.E) i en biroll.

Den nya svenskspråkiga serien är en reboot som utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelserna i filmtriologin. Historien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.

Evin Ahmad: “När jag fått frågan tidigare om vad min drömroll som skådespelare är så har jag aldrig haft ett svar på det. Men nu vet jag. Leya är drömrollen jag väntar på i hela mitt liv. Det var så stort när Snabba Cash-filmerna kom och något som alla ville vara en del av. När jag fick höra att Netflix ska göra serien ”Snabba Cash” var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen. Därför är det extra roligt att få vara med och forma denna berättelse om ett Sverige idag som för mig personligen handlar om en massa olika mänskliga saker men också hur livsnödvändigt jakten på pengar är i en värld där vissa inte ens tror att ett klassystem existerar. Leya är en komplex karaktär som är beredd att göra vad som helst för att nå framgång.”

Snabba Cash regisseras av Jesper Ganslandt (Farväl Falkenberg) och produceras av Nicklas Wikström Nicastro för SF Studios. 

Lämna ett svar