sfstudios_tartgenerealen_1

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson debuterar som regissörer med komedin Tårtgeneralen och de svarar även för filmens manus.

Tårtgeneralen är baserad på en sann historia samt Filips och Fredriks bok med samma namn. Huvudrollen i Tårtgeneralen spelas av Robert Gustafsson.

– Vi har alltid intresserat oss för excentriker i samhällets periferi. De trummar på i det tysta och plötsligt händer någonting. Eller så händer inget alls. Tårtgeneralen är en varm, kanske bedårande hyllning till människor som gör saker, säger Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Om filmen Tårtgeneralen
I november 1984 utser tv-programmet Rekord-Magazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse Pettersson (Robert Gustafsson) – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa “Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.