Göteborgs Filmfestival fortsätter att vara populär. 35 537 personer besökte festivalen under de elva dagarna, vilket är en ökning med 6 % från förra året.

Totalt såldes 135 622 biljetter, 3175 fler än förra året. Ökningen beror främst på att antalet besökare dagtid ökade vilket kan förklaras med att festivalen sänkt biljettpriset dagtid med 20 kr, från 80 kr till 60 kr.

Marit Kapla är konstnärlig ledare på Göteborg International Film Festival.

– Jag är själaglad över att vi hade så stor publik i år. Det finns ingen bättre belöning för oss som jobbar med programmet, än att publiken vill komma och se filmerna. De ryska filmerna var väldigt populära. Och vi blev nästan tagna på sängen av det stora intresset för de nordiska dokumentärerna, där vi som tur var kunde lägga in extravisningar av flera stycken. Jag ser tillbaka på en festival med fantastiska internationella gäster som bjöd på sig själva: Ralph Fiennes, Terry Gilliam, Chimamanda Adichie och Philip Glass. Och en sensation när norske regissören Hisham Zaman vann Dragon Award för bästa nordiska film för andra året i rad, med sin fina Brev till kongen (Letter to the King).