ARN
Den första etappen av filmatiseringen av Jan Guillous framgångsrika böcker om Arn har nu startat i Marocko. Skådespelare från Sverige, Norge, England och Indien har hittills checkat in på ”filmhotellet”.

Detta är första bilden från inspelningen av ARN. Fler kommer under helgen här på Bio.nu.

Långt in i Sahara ligger sanddynerna svepande runt oasen, där teamet bor, med soliga dagar och kalla nätter.

”De första två inspelningsdagarna är till ända och resultatet på bild är hisnande. Det är fantastiskt att se Arn rida över sanddynerna i soluppgången och man tror sig vara förflyttad nästan 1000 år tillbaka i tiden. Ett helt års förberedelser har gjort det möjligt att få ta del av miljöer som verkat ouppnåeliga och ett stort arbete har lagts ner på att få alla nationaliteter att samarbeta.”

Det är Arns tid som tempelriddare i det Heliga Landet som började filmas den 10 januari i Erfoud och pågår till 10 februari. På plats i Marocko finns nu, förutom regissör PETER FLINTH, ett team av skandinaviska, engelska och marockanska filmarbetare samt tillsammans med JOAKIM NÄTTERQVISTs Arn alla som han möter under sina år som landsförvisad, gestaltade av bl.a. ANDERS BAASMO CHRISTIANSEN (Harald), MILIND SOMAN (Saladin), NICHOLAS BOULTON (de Ridefort), FRANK SIECKEL (de Turenne), m.fl.

Romansviten om Arn kommer att bli två långfilmer som bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. Det är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken.

SYNOPSIS: År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.

Beräknad premiär för den första filmen i december 2007 och för film nummer två under hösten 2008.

[tags]film, arn, jan guillo[/tags]