Filmnyheter

Han spelar Zlatan i filmen om fotbollsstjärnan

Jag är Zlatan. Bokomslag. Albert Bonniers Bokförlag.

Filminspelningen av Jag är Zlatan startar den 10 september. Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic succébok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011.  Det är en underhållande och gripande berättelse om den kaxiga och bångstyriga lilla killen från Rosengård som blev en av världens bästa fotbollsspelare. Rollerna som Zlatan Ibrahimovic är uppdelade i en yngre genom Dominic Andersson Bajraktati och en äldre genom Granit Rushiti. Filmen beräknas ha biopremiär hösten 2021.

Jag är Zlatan är baserad på den sensationella boken Jag är Zlatan Ibrahimovic av David Lagercrantz (2011) som såldes i över 1 miljon exemplar bara i Sverige. Det är berättelsen om killen som växte upp under mycket enkla förhållanden men senare fick allt han hade drömt om. Som genom en enastående talang, hårt arbete, en stenhård vilja och trots motgångar kunde göra det han verkligen ville göra.

För regi står Jens Sjögren, känd från bland annat tv-serien Innan vi dör och Torpederna.

Det ska bli otroligt kul att filmatisera Jag är Zlatan. Precis som många andra kunde jag inte sluta läsa boken och jag blev tagen av Zlatans berättelse. Att nu få chansen att skildra denna moderna klassiker på film är väldigt ärofullt. Framförallt ser jag fram emot att arbeta med Dominic och Granit. Det finns väldigt mycket Zlatan i dem.

Jens Sjögren, Regissör

Både Dominic Andersson Bajraktati och Granit Rushiti är nykomlingar på skådespelarhimlen. Dominic är en 13-åring med mycket energi som påminner väldigt mycket om en ung Zlatan i sättet han ser på världen. Granit Rushiti är 19 år och är själv en stor fotbollstalang med bakgrund i Malmö FF. Fysiken, personligheten och inte minst det karaktäristiska leendet påminner starkt om Zlatan.

Bland övriga namn i rollistan ser vi Cedomir Glisovic som pappa Sefik Ibrahimovic, Merima Dizdarevic som mamma Jurka Gravic, Linda Haziri och Selma Mesanovic spelar Zlatans syster Sanela.  Större delen av filmen spelas in på autentiska platser i Malmö.

Filmen distribueras av Nordisk Film och beräknas ha biopremiär hösten 2021.

Mer
Jag är Zlatan
Jag är Zlatan får biopremiär 18 mars

Nu släpps restriktionerna och vi kan äntligen visa efterlängtade JAG ÄR ZLATAN för publiken! Efter två flyttar av premiärdatum så Läs mer

Jag är Zlatan film
Jag är Zlatan – biopremiär skjuts upp

På grund av de nya restriktionerna idag skjuts premiären av Jag är Zlatan upp. Filmen om Zlatan Ibrahimovic är en Läs mer

Den unge Zlatan

Fredrik och Magnus Gerttens Zlatan-dokumentär är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig Läs mer

Publicerades