Topp

Kenny Starfighter på museum

Johan Rheborg spelar Kenny Starfighter
Johan Rheborg som spelar Kenny Starfighter besöker utställningen

Nu intar Kenny Starfighter Stockholms Stadsmuseum. Här kan du helt gratis få en försmak på filmen Kenny Begins som har biopremiär den 25 mars. Utställningen är också upptakten till en kommande filmutställning på museumet som fokuserar på huvudstaden.

På utställningen om Kenny Starfighter visas kläder, rekvisita, trailers och bakommaterial från filminspelningen. Bland annat kan du lukta på Kennys gamla dräkt som inte tvättats sedan tv-serien (!) och se den nya dräkten som används i filmen Kenny Begins. På fotona intill kan du se dessa dräkter, med den nya främst på bilden.

Du kan också kasta dig in i äventyret genom att sätta dig i hårsalongen som finns med i filmen eller ta en närmare titt på galaxhjältarnas containerskepp och vapen.

Den stora och välgjorda utställningen premiärvisades för press idag på förmiddagen. Här finns en mängd skojiga foton och yngre besökare kan leka i farkoster och känna på spännande rekvisita.

Om man tittar lite närmare kan man se att återvinningen av gamla saker är uppfinningsrik. En upp-och-nedvänd soptunna, en mängd hinklock och urgamla damsugare blir till helt andra saker i Kennys fantasifulla värld.

På torsdag den 12 februari öppnar portarna och sen pågår utställningen i drygt två veckor.

Filmen Kenny Begins handlar om Kenny Starfighter som är den mest hopplösa eleven på Galaxhjälteakademin. Föräldrarna tröttnar på det och tvingar honom att antingen lyckas ta examen eller tvingas bli frisör på familjens hårsalong. I sina försök att ta examen kraschlandar han på Jorden och möter en mobbad femtonårig kille med superkrafter.

Peo Sandholm

Hårsalongen i Kenny Begins
Hårsalongen i Kenny Begins

Kenny Starfighters nya dräkt
Kenny Starfighters dräkter

Stockholms Stadsmuseum
Stockholms Stadsmuseum

(Foto: Johanna Solgren)

Läs mer om filmen Kenny Begins

[tags]film, kenny starfighter, kenny begins, stockholm, stockholms stadsmuseum[/tags] intressant.se

Dela