Filmnyheter

Kulturhusets bio tas över av SF

Fr o m den 13 januari 2012 kommer Kulturhusets besökare att få ta del av ett betydligt utökat kvalitativt filmutbud med bl a tyngdpunkt på film för barn, under dagtid. SF Bio övertar då den dagliga driften av Klarabiografen i Kulturhuset, en biograf som sedan starten drivits av Kulturhuset själva.

– Vi är egentligen ingen biografägare, säger Eric Sjöström, chef för Kulturhuset. Vi har nu sökt efter någon som kan driva biografen med en profil som passar vår övriga verksamhet. Hittills har vi haft cirka 150 filmvisningar per år. I och med detta samarbete kommer det bli cirka 1 000. SF Bio har visat att de har stor erfarenhet av nischade biografer, så för oss är det en utmärkt lösning.

SF Bio, som bland övriga biografer också äger och driver biografen Sture, kommer att behålla en kvalitetsfilmsprofil på Klarabiografen samtidigt som man ökar antalet föreställningar.

– Vi driver idag närmare 250 biosalonger varav 87 stycken i Stockholmsområdet och vi har även lång erfarenhet av att driva nischade biografer, säger Sture Johansson, programdirektör på SF Bio. Idag driver vi t ex biografen Sture som en renodlad kvalitetsbiograf, så vi vet vad publiken förväntar av oss.

Fördelarna med samarbetet är flera – förutom att det blir betydligt mer kvalitetsfilm i Kulturhuset – bl a en väl utvecklad biljettförsäljning på nätet och upparbetade marknadsföringskanaler. SF Bio har också tillgång till mycket olika filmer varav en del lätt går att flyttas till Klarabiografen.

– Vi kommer också att satsa mycket på barnfilm dagtid, fortsätter Sture Johansson. Kulturhuset har ju en fantastisk barnverksamhet och då är det ju lämpligt att erbjuda ett urval av lämpliga filmer för de yngsta biobesökarna.

Mer
Utebio på Strandhäxan – Djurgården 2023

Restaurang Strandhäxan vid Djurgårdsbron i Stockholm visar utebio helt gratis i sommar. Det sker i samarbete med Stockholms Filmfestival. Den Läs mer

Life suits me well
Afrikansk filmfestival igen i Stockholm

På måndag den 10 oktober börjar en veckolång afrikansk filmfestival i Stockholm som heter CinemAfrica.

Bohemian Rhapsody film
Se Bohemian Rhapsody på utomhusbio i helgen

Nu på lördag den 30:e juli är det dags för ny utomhusbio i Stockholm. Denna gång med publikfavoriten Bohemian Rhapsody. Läs mer

Sommarens utomhusbio inställd i Stockholm

Stockholm Filmfestival meddelar att årets sommarbio är inställd. Det blir alltså ingen utomhusbio i Rålambshovsparken i år.

Dungen, Anna Järvinen, Anna von Hausswolff, bob hund mfl spelar live på stumfilmsbio

Med start i maj börjar det 50-årsjubilerande Cinematekets stora satsning Sounds of Silence.

Skräck och sci-fi på Monsters of Film

Elijah Wood spelar seriemördare i Maniac Monsters of Film är filmfestivalen för skräck, sci-fi och det fantastiska. Under en förlängd Läs mer