Filmnyheter

Lasse Hallström regisserar ”A Dog’s purpose”

Baserad på bästsäljande boken med samma namn är A Dog’s Purpose en inspirerande historia om en hängiven hund som hittar sitt syfte i livet hos de människor som han älskar. För regin står Lasse Hallström som nyligen gjorde succé med filmen The Hundred-Foot Journey (100 steg från Bombay till Paris) och som tidigare Oscar-nominerats för Chocolat.

Rollerna spelas av Dennis Quaid (Far From Heaven, The Rookie) Britt Robertson (Tomorrowland, Delivery Man), K.J. Apa (Shortland Street), Juliet Rylance (The Knick) och Peggy Lipton (Mod Squad, Twin Peaks). Inspelningen börjar denna månad i Winnipeg, Kanada.

– Den här hjärtevärmande och humoristiska berättelsen är ett fantastiskt tillskott. Tillsammans med våra partners på Walden Media, tror vi att med Lasse Hallströms regi kommer A Dog’s Purpose hitta en väg in i publikens hjärta överallt, säger Michael Wright VD för DreamWork Studios.

Boken A Dog’s Purpose skriven av W. Bruce Cameron som filmen baseras på låg i 52 veckor på New York Times bästsäljarlista och har översatts till 20 språk och har publicerats i 29 olika länder.

– Vi är stolta över att ännu en gång samarbeta med DreamWorks. A Dog’s Purpose är en hjärtevärmande och upplyftande berättelse som är i rätta händer i och med Lasse Hallströms regi, säger Frank Smith VD för Walden Media.

Filmen distribueras av Nordisk Film och beräknas ha premiär under 2016.

Lämna ett svar