Filmnyheter

Låt den rätte komma in till hösten


Den romantiska skräckfilmen Låt den rätte komma in får inte biopremiär i april som det var tänkt. Istället får vi vänta till i höst.

Biopremiären av filmen Låt den rätte komma in flyttas från sol och vår till höst och mörker. Istället för den 18 april får den romantiska skräckfilmen premiär veckan före Halloween, fredagen den 24 oktober.

Låt den rätte komma in är Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists kritikerrosade succéroman med samma namn. Filmen är en skildring av romantik och neo-skräck i åttiotalets Blackeberg.

– Filmen har fått otroligt fin respons både i Sverige och utomlands. Vi väljer nu att flytta fram premiären för att ge filmen de allra bästa förutsättningarna att nå den svenska biopubliken. Under hösten finns större möjligheter att ligga kvar längre i repertoaren än under senvåren som tidigare var beslutat, säger filmens producenter John Nordling och Carl Molinder från EFTI.

Filmen vann Nordiska filmpriset under Göteborg Filmfestival.

Läs mer om filmen Låt den rätte komma in

[tags]film, tomas alfredson, johan ajvide lindqvist, göteborg filmfestival, låt den rätte komma in, nordiska filmpriset[/tags]

5 Kommentarer

 1. Jojje

  Idioti av googolplexte graden!

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  Peo

  Mm, snopet. Men den som väntar på nått gott…

 3. Alex

  Varför, VARFÖR?!?!

  Jag tror inte att det går att nå den svenska publiken mer än den redan har. Och det kommer nästan garanetrat att ha spridits ut för ledladning tills dess.

  Jag säger, ha premiär i April. Visst det här med höstmörker och sånt får det att vara lite mer passande, men snälla, så som t.ex jag är pepp inför filmen känns det bara som ren tortyr att man nu måste vänta till Oktober.
  Om vi nu måste vänta tills den 24 Oktober så tycker jag att ni får fixa nånting extra som gratis snacks vid kassan eller en signering.

  Är väldigt pepp inför filmen. :

 4. Henke

  Dumt. Väldigt dumt.

 5. Peter

  Jaja, nu behöver man ju inte ha dåligt samvete om man råkar springa på en torrent av den här…nä men lite väl extremt att skjuta upp filmen ett halvår för att mjölka stålar. Jag som hade laddat upp med alla bert-avsnitt och fyra nyanser för att komma in i lite alfredsson stämning…damn!

Lämna ett svar