Filmnyheter

Meryl Streep: Jag skrek!

Meryl Streep var en av många celebra gäster i Stockholm på fredagen med anledning av galapremiären för Mamma Mia: The Movie.

En av de mer udda presskonferenserna för en film på länge innehöll bland annat ett frieri till Colin Firth och en Meryl Streep som förvånad ombads beskriva hur hon såg ut.

Meryl Streep berättade att hon skrek när hon fick reda på att Björn och Benny ville att hon skulle spela huvudrollen som Donna i Mamma Mia: The Movie. Hon gav ett kort smakprov också på hur hon kunde sjunga, men att springa, dansa och sjunga samtidigt var en utmaning.

– Jag är glad att de inte har ljudinspelningen från när vi sjöng och hoppade till Voulez Vous.

För Meryl Streep var ABBA lockande redan som dramastudent på 70-talet. Hon gick på klubbar och dansade till deras musik för att sedan på morgonen dansa vidare till ABBA på danslektionerna. ABBAs beat var det som hon gillade. Först långt senare upptäckte hon deras lugnare låtar.

Bondskådisen Pierce Brosnan berättade om vad han tyckte om att göra en musikal.
– Alla jobb har sina utmaningar och detta hade definitivt några. Sången var en, men när jag började sjunga njöt jag verkligen. Spandexkläderna var en annan utmaning liksom skorna. Jag hade verkligen jättekul när jag gjorde denna film i samarbete med så duktiga skådespelare.

Just de speciella tighta spandexkläderna skämtades det en del om. Colin Firth uppgavs ha velat ta med sig kläderna hem efter inspelningen. Själv uppgav han att det fanns flera användbara frukter i logen som var till stor hjälp just den inspelningsdagen.

Under fredagens presskonferens för Mamma Mia: The Movie medverkade Pierce Brosnan, Meryl Streep och Colin Firth bland annat. Björn och Benny från ABBA fanns givetvis också på plats. Båda legendarerna kan ses under filmen i små cameo-roller om du är uppmärksam (tips: Benny syns i början och Björn i slutet). Under kvällen kommer hela ABBA för första gången sedan musikalen fick premiär vara under samma tak på Rival vid Mariatorget.

Colin Firth sammanfattade ABBA-hysterin väl:
– Det finns två typer av människor. ABBA-fans och lögnare.

Stellan Skarsgård som också medverkar i filmen kunde tyvärr inte medverka under presskonferensen i Stockholm. Han var upptagen med inspelningar av Änglar och demoner. Men ett uttalande Skarsgård gjort om filmens manliga skådespelare fick uppmärksamhet. Han hade nämligen sagt att de alla var manliga bimbos.

– Stellan gör vad som helst för att få uppmärksamhet sa Colin Firth och så hänvisade flera till hans lilla nakenscen i filmen.

Läs mer om filmen Mamma Mia: The Movie

[tags]film, mamma mia, meryl streep, pierce brosnan, björn ulveus, benny andersson, amanda seyfried, catherine johnson, christine baranski, dominic cooper[/tags]

2 Kommentarer

  1. Barbaselo

    Jag stannade hemma — och slapp skrika…

  2. meryl streep äger alla överallt

    JAG ÄLSKAR DIG MERYL STREEP jag SKREK när jag såg di i mamma mia
    ,ditt största fanc gabriella streep i love you du är mitt liv

Lämna ett svar