Filmnyheter

Michelle Williams i Moodysons nya

Oscarnominerade Michelle Williams (Brokeback Mountain) är klar för Lukas Moodysons nya film Mammut.

Den amerikanska skådespelerskan Michelle Williams blev Oscarsnominerad för sin roll i Ang Lees Brokeback Mountain.

Hennes skådespelarkarriär omfattar även filmer som Thomas McCarthys The Station Agent, Wim Wenders Land of Plenty och nyligen Todd Haynes I’m Not There, vilken belönades vid årets filmfestival i Venedig. Michelle spelar för tillfället in Charlie Kaufmans film Synecdoche, New York.

”I Michelle Williams känner jag att vi har hittat den perfekta skådespelerskan för rollen som Ellen, och hon blir så bra tillsammans med Gael Garcia Bernal”, kommenterar Lukas Moodysson.

”Michelle är alltid helt närvarande i sina roller och för mig är hennes rolltolkning i Brokeback Mountain något av det ärligaste jag sett på film”, säger Moodysson.

MAMMUT blir Lukas Moodyssons första engelskpråkiga film och är hans hittills mest ambitiösa projekt. Inspelningen startar den 5 november i Thailand och flyttar sedan till Filippinerna, Sverige och New York. Filmen har en budget på cirka 70 miljoner kr.

Handlingen i MAMMUT kretsar kring det framgångsrika New York-paret Leo (Bernal) och Ellen (Williams), deras åttaåriga dotter Jackie och familjens filippinska barnflicka Gloria. Under en affärsresa i Thailand inser Leo att han vill förändra sitt liv. Ett beslut som får oanade konsekvenser.

Mer om filmen Mammut

[tags]mammut, film, lukas moodysson[/tags]

Lämna ett svar