Filmnyheter

Nolan regisserar The Dark Night

Uppföljaren till förra årets kritikerrosade biosuccé ”Batman Begins”, kommer att regisseras av Christopher Nolan och Christian Bale är tillbaka i rollen som Batman/Bruce Wayne.

Oscarnominerade Heath Ledger har rollbesatts som Joker.

Christopher Nolan uppdaterade 2000-talets Batman 2005 med den framgångsrika ”Batman Begins”, i vilken Christian Bale spelade huvudrollen i berättelsen om superhjältens tidiga år. Nolan uppmärksammades av kritiker och publik år 2000 med ”Memento”, som han skrev och regisserade. Han gick sedan vidare till att regissera thrillern ”Insomnia” med Al Pacino, Robin Williams och Hilary Swank i huvudrollerna och slutförde nyligen inspelningarna av ”Prestige” med Hugh Jackman och Christian Bale.

Bale, som debuterade i Steven Spielbergs ”Solens rike” har spelat i filmer som Terrence Malicks ”The New World”, ”American Psycho”, ”Porträtt av en dam” och ”Unga kvinnor”.

Heath Ledger har hyllats för sin Oscarnominerade rollprestation som Ennis Del Mar i ”Brokeback Mountain”. Ledger har även spelat i filmer som Lasse Hallströms ”Casanova”, ”Monster’s Ball”, ”Lords of Dogtown”, ”Bröderna Grimm” och ”En riddares historia”.

Inspelningarna av THE DARK KNIGHT planeras starta i början av 2007.

Lämna ett svar