Filmnyheter

Nu kommer ny film om snuten Johan Falk

GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, med Jakob Eklund i huvudrollen är uppföljaren till publiksuccéerna Noll tolerans, Livvakterna och Tredje vågen.

Inspelningen har nu påbörjats av det som ska bli sex nya långfilmer om polisen Johan Falk, med Jakob Eklund i huvudrollen. I övriga roller ser vi bl a Joel Kinnaman, Marie Richardson, Reuben Sallmander och Jacqueline Ramel. Första filmen, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, kommer att få biopremiär över hela landet våren 2009 och de kommande fem filmerna kommer att släppas på DVD och visas på TV4.

Andra delen heter Johan Falk 2: Vapenbröder och finns nu på DVD.

Om första delens story
Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till sin hemstad Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten som eskalerat oroväckande mycket i Göteborg. Men Johan får problem: hans familj flyttar inte med honom hem. Familjen består numera av Johan, Helén och hennes dotter Nina, samt Johan och Heléns gemensamme son Ola som är fem år. Avsaknaden av sin familj får Johan att se GSI som ett substitut, där all vaken tid fokuseras på att fånga kriminella. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Och vad är det för hemligt kuvert som förvaras i kassaskåpet hos chefen för länskrim? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns…

Jakob Eklund har även tidigare gestaltat polisen Johan Falk i publiksuccéerna ”Noll tolerans”, ”Livvakterna” och ”Den tredje vågen”. Vi har också kunnat se Jakob Eklund i TV-serierna ”Tusenbröder”, ”Möbelhandlarens dotter”, samt på senare tid i filmerna ”Solstorm” och ”Himlens hjärta”.

De nya filmerna om Johan Falk är skapade av Anders Nilsson och Joakim Hansson.

Anders Nilsson ska regissera två av de sex nya filmerna om polisen Johan Falk, inklusive biofilmen ”Gruppen för Särskilda Insatser”. Han har också regisserat de tre framgångsrika tidigare filmerna om Johan Falk; ”Noll tolerans”, ”Livvakterna” och ”Den tredje vågen”, och nu senast dramat ”När mörkret faller”. Daniel Lind Lagerlöf och Richard Holm regisserar de resterande fyra filmerna. Producent för de sex nya filmerna om Johan Falk är Joakim Hansson som bl.a. producerat de tidigare filmerna om Johan Falk samt ”Jägarna”, ”Vägen Ut, ”Hem Ljuva Hem” och ”När mörkret faller”.

I övriga roller ser vi bland andra Joel Kinnaman, Marie Richardson, Reuben Sallmander, Jacqueline Ramel, Meliz Karlge, Henrik Norlén, André Sjöberg och Mikael Tornving.

Johan Falk – Gruppen för Särskilda Insatser beräknas få biopremiären över hela landet våren 2009.

Andra delen i serien: Johan Falk 2: Vapenbröder

Dela

12 Kommentarer

 1. Niclas

  Äntligen, riktigt bra filmer!

 2. Rooe

  Bra filmer asså. längtar till dom andra kommer

 3. micke

  riktigt bra och spännande

 4. Thomas

  Mycket bra filmer tycker jag. Hoppas ni gör flera filmer efter dessa nya 6st. Ja efter mycket tittande på polisfilmer som beck, wallander, irene huss osv så ger jag verkligen 10/10 av en trevliga polisfilmer med johan falk. och att det oxå utspelar sig i göteborg i min hemstad. så man hoppas ju att johan falk går vidare med sin inspelning. för var man en läser så har verkligen dessa filmer med johan falk gett publicitet av bra filmer. och i nuläget så väntar man verkligen att få se dem andra två som kommer nästa månad.

 5. MrMaZe

  Grym rull, GSI – tät story och bra action! Ser framemot kommande filmer!!

 6. Tobias Wåhlin

  Riktigt grym film den får lätt 10 / 10 johan falk filmerna är verkligen dom bästa svenska filmerna som finns!

 7. jimmy (jfk)

  Ja vad ska man säga, absolut klockrena 10 poängare för dessa rullar, detta är ju så förbannat bra filmer, och vilket skådespeleri sen, Jakob Eklund(Johan), och Joel Kinnaman(Frank) är ju som klippta och skurna för dessa roller, vill även göra ett tillägg på mycket bra skådespeleri på Peter Andersson (Leo Gaut) hoppas de gör många många fler i denna serien, man vill liksom att de aldrig skall ta slut, ja wallander,beck etc serierna varken har eller kommer aldrig komma upp i denna jätte goda kvalité som dessa filmer är, sist vi hade något som var utav bra kaliber var Tusenbröder filmerna där ju även bla Jakob Eklund medverkade, ser även fram emot nästa års filmsläpp av ”snabba cash” den vet jag kommer bli grym, och då kommer vi få stifta bekantskap med bla Joel Kinnaman igen, som sagt, detta är svensk film när den är som allra bäst……..

 8. Dallas

  Så nu har man sett alla 6 filmerna men så som 6an slutade så tror jag det kommer minst en till.

 9. Danne

  Har sett alla sex Johan Falk hittills. Kommer de nå mer än den senaste ’De Fredlösa’ ???????

 10. Kola

  Har också precis sett klart sista? delen.
  Och det MÅSTE väl göras fler filmer, vill inte avslöja något men nog sjutton lämnar slutet många frågor obesvarade.
  Sammantaget kan betyget inte bli annat en KANONFILMER.
  Rangordnar inte de sex filmerna sinsemellan, men kan varmt rekommendera
  JOHAN FALK filmerna.
  Ser även jag fram mot snabba cash, samt NYA JOHAN FALK FILMER

 11. Lasse Lindberg

  Ja har sett 3st av dom 6sista johan falk filmerna. Dom har varit kanon bra. Jag tycker att Falk filmerna är i en klass för sig,sen längre ner kommer Beck o Wallander. Falk flmerna är spännande hela tiden. Mycket bra gjorda. Och sverige har fått en ny flmstjärna i Joel Kinnaman.Det här måse va det bästa filmer som gjorts i sverige. Rekomenderas. Hoppas på fler Falk filmer.

 12. micke

  har alla 6 på DVD.. köpte dom så fort dom kom ut.. (inte olagligt längre å tankar)

  men enligt dom dvdsen så bilder de ju själva titeln på sidan av alla 6 filmer.. asså så de står Johan Falk.. å de e slut nu å man ser allt ^^
  så känns inte som att de kommer fler..