Artiklar, Topp

Nu kommer pop up bio

Ken Loach Spirit of 45 Pop up bio
Ken Loach nya film Spirit of ’45 får biopremiär på bio och Popup bio samtidigt

Efter senaste årens trend med pop up butiker kommer nu pop up bio. Filmdistributören NonStop Entertainment kör igång en satsning på biopremiärer även i andra lokaler än just biografer.

Först ut i denna satsning är Ken Loachs (Sweet Sixteen, Bröd och rosor) dokumentärfilm The Spirit of ’45 om välfärdssamhällets uppgång och fall i Storbritannien.

– Som progressiv distributör av independentfilm ser vi det som vår uppgift att utforska nya distributionsmöjligheter och våga tänka utanför det etablerade systemet, säger Jakob Abrahamsson, Inköps- och Distributionschef på NonStop Entertainment.

Projektet är ett samarbete med ABF och man hoppas kunna bjuda på intressanta samtal i samband med visningarna.

– Det är en utmaning för dokumentärer att hitta sin publik utanför storstäderna, men vi hoppas med detta ha hittat ett sätt att demokratisera distributionen och samtalet kring aktuell och brännande film. Det är hög tid att testa nya vägar och vi vill genom POPUP BIO sätta samman en verktygslåda för lokala visningar, lokalt samtal och lokalt engagemang. Vi tror det finns goda förutsättningar för medborgardrivna POPUP-biografer att ta plats i den svenska folkrörelsen.

De två första POPUP BIO-filmerna blir Ken Loachs Spirit of ’45 och Jacob Kornbluths Inequality For All. Båda filmerna får ordinarie biopremiär, 13 september respektive i november, vilket också blir dagen för POPUP BIO-premiären.

Lämna ett svar