Artiklar, Bildextra, Filmnyheter, Topp

Servera hemmabio i köket

Köket är kanske inte det första rum man tänker på för en hemmabio. Men moderna kök blir allt mer av sociala mötesplatser i öppna ytor till andra rum. Så varför inte förhöja cocktailpartyt med hemmabio i köket?

Villa i kyrkogård visar skräckfilm i kök

När det senaste inom hemmabio projektorer visades av Epson i London nyligen var bio.nu som enda skandinaviska filmblogg på plats (mer om detta på bio.nu snart). Ett lämpligare ställe att visa inspirerande miljöer för hemmabio än den villa vi befann oss i finns knappast. Här gavs ett riktigt snyggt exempel på hur hemmabio i ett kök kan se ut. Du kan se några bilder på det här intill.

Köket ligger i en stilren och modern villa i det vackra området Highgate i Londons nordvästra delar.

Köket som ligger högst upp i huset har ett stort takfönster och en rymlig balkong med utsikt över en gammal kyrkogård. Gravarna ligger precis intill sovrumsfönstret på bottenplan, vilket möjligtvis kan kännas lätt obehagligt när man vaknar upp från en otäck dröm. Yttre väggarna mot kyrkogården är dessutom helt i glas…

För filmnördarna bland oss utnyttjades villans unika läge till fullo. Till exempel visades en favorit i jultider – Tim Burtons skräckklassiker Nightmare Before Christmas, på hemmabion i köket. Med en hemmabio i köket kan underhållningen serveras under tiden middagen tillagas. För oss lagade skickliga kockar delikata smårätter.

Som du kan se på fotona smälter den svarta projektorn snyggt in med resten av inredningen.

I villans fyra plan visades andra filmer och spelades spel. Denna projektor kan enkelt flyttas mellan olika rum för att tex spela Gran Turismo i sovrummet, se på senaste blu-ray filmen i vardagsrummet eller som på bilderna här bidra till stämning och samtal i köket. Medan man minglar skänker hemmabion en extra upplevelse till festen.

Projektorn som står i köket på fotona ovan (Epson EH-DM3) vänder sig till hela familjen med en lättinstallerad lösning där du kan se film, sport, spela spel eller titta på foton i stort widescreen format. DVD/DivX spelaren är integrerad och surround högtalare medföljer. Det finns också mikrofoningång för karaoke.
Mer info

Foto: Epson och Peo Sandholm / bio.nu

Dela

Lämna ett svar