Filmnyheter

Skräck och sci-fi på Monsters of Film

Maniac
Elijah Wood spelar seriemördare i Maniac

Monsters of Film är filmfestivalen för skräck, sci-fi och det fantastiska. Under en förlängd helg i slutet på september (26-29:e) pågår festivalen i Stockholm, för andra året. I år inviger man med israeliska The Congress, ett animerat sci-fi äventyr regisserat av Ari Folman som gjorde den mycket hyllade Waltz with Bashir. Filmen baseras på The Futurological Congress, en novell av Stanislaw Lem (ja, han som skrev Solaris).

Även du som bor utanför huvudstaden kan se flera av filmerna online genom SF Anytime. Bor du i Lund eller i närheten kan du också se många av filmerna på den något större och mer etablerade Fantastisk Filmfestival (26/9-5/10).

Under Monsters of Film visas också Maniac där Elijah Wood spelar seriemördaren Frank som äger en mannekängbutik. Det är en remake på William Lustigs film från 1980 med samma titel.

Vampyrerna vägrar släppa greppet om biopubliken. Kiss of the Damned är Xan Cassavetes sensuella vampyrhistoria som också visas under festivalen.

Till Monsters of Film kommer bland annat regissörerna av Big Bad Wolves, som tidigare gjort festivalfavoriten Rabies (2010). Nya filmen har ett tydligt hämndtema där en pappa till ett offer kidnappar den huvudmisstänkte, en religionslärare och försöker få ur honom sanningen.

Mer om filmerna på festivalens hemsida.

Mer
Utebio på Strandhäxan – Djurgården 2023

Restaurang Strandhäxan vid Djurgårdsbron i Stockholm visar utebio helt gratis i sommar. Det sker i samarbete med Stockholms Filmfestival. Den Läs mer

Life suits me well
Afrikansk filmfestival igen i Stockholm

På måndag den 10 oktober börjar en veckolång afrikansk filmfestival i Stockholm som heter CinemAfrica.

Bohemian Rhapsody film
Se Bohemian Rhapsody på utomhusbio i helgen

Nu på lördag den 30:e juli är det dags för ny utomhusbio i Stockholm. Denna gång med publikfavoriten Bohemian Rhapsody. Läs mer

Sommarens utomhusbio inställd i Stockholm

Stockholm Filmfestival meddelar att årets sommarbio är inställd. Det blir alltså ingen utomhusbio i Rålambshovsparken i år.

Dungen, Anna Järvinen, Anna von Hausswolff, bob hund mfl spelar live på stumfilmsbio

Med start i maj börjar det 50-årsjubilerande Cinematekets stora satsning Sounds of Silence.

Kulturhusets bio tas över av SF
Kulturhusets bio tas över av SF

Fr o m den 13 januari 2012 kommer Kulturhusets besökare att få ta del av ett betydligt utökat kvalitativt filmutbud Läs mer