Filmnyheter, Stockholms Filmfestival

Stolthet och fördoms slutscen ändrad i USA

I USA föredrog publiken ett mer romantiskt slut på nya filmatiseringen av Jane Austens bästsäljare Stolthet och fördom. Därför är filmen 8 minuter längre i USA än i resten av världen.

Brittisk testpublik hatade det förlängda slutet enligt Matthew MacFayden som spelar Mr Darcy. Han sa detta i en intervju med USA Today. I USA uppges Austen-fans vara upprörda över filmens längre slut.

Om dessa 8 minuter kommer att inkluderas i en kommande dvd i Sverige är ännu osäkert. Stolthet och fördom visas under Stockholm Filmfestival och har sen svensk biopremiär den 4 januari 2006.

2 Kommentarer

  1. Jenny

    Enligt Rosamund Pike är USA slutet det riktiga slutet som var planerat från början, men regissören Joe Wright tyckte det var bättre med ett slut utan kyss och kortade ner den Europeiska varianten -detta sa hon när hon var i Stockholm och besökte Stockholms filmfestival.

  2. mirjam

    Jag hoppas verkligen att de tar med det romantiska slutet på dvd, annars kommer i alla fall jag bli förbannad, det räcker med att de inte finns inkluderat på den version som visas på bio.
    Funderar på allvar att importera dvd:skiva utomlands om inte slutet kommer med som extramaterial!

Kommentera

Tema av Anders Norén