Nu är det klart att Tomas Bolme gör rösten till Asterix. Gallernas starka superhjälte Asterix når biograferna i vår i animerade filmen ASTERIX – GUDARNAS HEMVIST. Filmen baseras på seriemagasinet med samma titel.

Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med de okuvliga gallerna en gång för alla. Eftersom hans armé inte har lyckats rå på dem hittills beslutar han sig för en ny strategi: att bygga en högmodern civilisation utanför gallernas grindar! Ett nytt Rom – Gudarnas hemvist – ska tvinga Asterix och hans vänner att antingen anpassa sig till den romerska kulturen eller att flytta. Trots att Asterix och Obelix gör allt för att stoppa bygget börjar romerska medborgare flytta in. När de till på köpet gör utflykter till gallernas by utbryter kaos. Ska Caesar slutligen avgå med segern?

Tomas Bolme har sällskap av Allan Svensson, som gör rösten till Asterix bäste vän, den storväxte Obelix. Övriga röster görs av bland andra Claes Månsson, Andreas Nilsson, Björn Gedda, Kim Sulocki, Lizette Pålsson, Johan Hedenberg och Per Eggers.

René Goscinny skapade den tecknade serien Asterix 1959.

Svensk premiär onsdagen den 1 april över hela landet. Filmen kommer även visas i 3D.