Filmnyheter

Tur med vädret igen

I juni ger sig Gösta och Gun Backlund åter ut på vägarna när inspelningen av VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET – IGEN startar.

Året var 1980 när vi fick stifta bekantskap med familjen Backlund på deras resa genom sommar-Sverige i kultförklarade tv-filmen ”Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Nästan 30 år har gått och Gösta och Gun är pensionerade. Den här sommaren ska de resa till sonens bröllop i Göstas nyinköpta husbil. Gun vill egentligen flyga men går till slut med på att ta bilen och Gösta lovar att inte stressa upp sig utan att resan ska bli lugn och sansad. Naturligtvis blir det inte så, istället bjuds det på turbulenta möten med hungriga giraffer, förorättade raggare, obstinata barnbarn och inte minst en råtta med smak för husbilsinredning…

Rollerna som Gösta och Gun spelas än en gång av Rolf Skoglund och Claire Wikholm. Regissör är Kjell-Åke Andersson som stod för manus och foto i den första filmen. Erik Molberg Hansen är filmens fotograf som tidigare bland annat arbetat med Åke Sandgrens ”Den man älskar”.

“Det känns oerhört roligt att få vara med och producera denna film! Dels för att originalet tillhör en av mina svenska “favorit-klassiker” – men också för att den nya historia vi har att berätta känns så självklar och både är rolig och härligt vemodig” säger filmens producent Peter Possne.

Regissör Kjell-Åke Andersson om varför han vill göra den här filmen: ”Jag blev nyfiken att se vad som hänt familjen Backlund efter nästan 30 år. Hur lever Gun och Gösta som pensionärer? Vad har hänt med barnen och eventuella barnbarn?”

Inspelningen pågår under perioden 2 juni – 18 juli i Trollhättan, Kolmården och Norrbotten.

[tags]film, trollhättan, vi hade iallafall tur med vädret – igen[/tags]

Lämna ett svar