Filmnyheter, Topp

Alexander Skarsgård överraskade biopubliken på Way Out West

Efter visningen av Alexander Skarsgårds nya film The East dök Alexander själv oväntat upp för att möta biopubliken och berätta mer om filmen. Det var populärt. Alexander var på strålande humör och tipsade om flera band som han tänkt försöka se senare under dagen.

– Giorgio Moroder är fantastisk! Haim är ett bra band, Local Natives, Grimes en ung tjej från Kanada som jag tycker är jävligt bra, Håkan så klart och The Knife.

The East är en tankeväckande och spännande thriller om ekologisk terrorism.

Filmens regissör Zal Batmanglij har med små medel tidigare lyckats göra den uppmärksammade filmen Another Earth. Han medverkar också i filmen The East tillsammans med manusförfattaren Brit Marling. Båda är unga intressanta talanger som Alexander gillade att hänga med under inspelningarna i en liten stad i delstaten Louisiana.

– Hon är otroligt talangfull som skådespelerska och manusförfattare. Bara 24 år. Jag vet att folk i Hollywood respekterar henne enormt.

– Incidenterna i filmen är riktiga historier. Allt det är sant. Gruppen är dock fiktiv. Det är jävligt kul eftersom filmen skapar intressanta diskussioner. Folk blir engagerade.

Amerikanska terrorgruppen Weather Underground som var aktiv på 70-talet inspirerade en del till Alexanders roll. Hur långt kan man gå i en protest för att åstadkomma en förändring, är en av frågorna som filmen väcker.

– Vi är tacksamma för att Fox Searchlight litade på Zal och Brit och lät oss göra vår grej och finansierade den här idén.

Alexander spelade också in en hälsning på plats med hjälp av biopubliken för sin vän och filmens regissör Zal.

– Eftersom jag tycker Way Out West är jävligt bra berättade jag om festivalen för honom. Han har en bror som spelar i bandet Vampire Weekend. Zal gillade namnet Göteborg så mycket att han vill göra en film som heter Göteborg.

I skrivande stund är det oklart när The East får svensk biopremiär.

Way Out West har i år ett imponerande bioprogram med ett trettiotal filmer. Flera av dessa är stora premiärer som tex Monica Z och Snabba Cash: livet deluxe. Filmerna visas på Hagabion, Bergakungen och Capitol. I ett mysigt litet tält inne i Slottsskogen kan du också se några av filmerna.

Lämna ett svar