Filmnyheter

ARN-inspelning påbörjad i Sverige

ARN
Idag börjar inspelningarna av Arn i Sverige. Tidigare har man filmat i Marocko.

Den första etappen av filmatiseringen om Arn pågick under perioden 10 januari – 10 februari i Marocko. Det var Arns tid som Tempelriddare i Det Heliga Landet som då spelades in. Idag, den 5 mars, fortsätter inspelningen här i Sverige. Den kommer att äga rum på olika platser i Västra Götaland samt i Film i Västs studio i Trollhättan och pågå till den 12 juli.

Arn och Cecilia spelas av JOAKIM NÄTTERQVIST och SOFIA HELIN. I övriga roller kommer vi bland annat att se MORGAN ALLING (Eskil, Arns bror), STELLAN SKARSGÅRD (Birger Brosa), MICHAEL NYQVST (Magnus Folkesson, Arns far), FANNY RISBERG (Cecilia Blanka, Cecilias vän och drottning), GUSTAF SKARSGÅRD (Kung Knut, barndomsvän till Arn), MIRJA TURESTEDT (Sigrid Magnusson, Arns mor), LINA ENGLUND (Katarina, Cecilias syster), BIBI ANDERSSON (Moder Rikissa). För regin står danske PETER FLINTH.

Filmerna är baserad på Jan Guillous framgångsrika trilogi om Arn Magnusson. Romansviten kommer att bli två långfilmer och är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken.

År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.

Beräknad premiär för den första filmen i årsskiftet 2007/08 och för film nummer två under hösten 2008.

Arn

[tags]arn, film, jan guillou, sofia helin, joakim nätterqvist[/tags]

  1. I fredagens ATL såg jag en bild från inspeelningen och blev lite förvånad. Det var två hästar på bilden och dom hade nosgrimma…. Moderna sådana också, fanns dom redan på Arns tid? Trodde dom kom till i England långt senare och av en helt annan anledning än vad som är syftet idag. Tänk om det görs en sån miss i en så påkostad film, det har hänt förr.
    Sven

Lämna ett svar