Biotoppen, Filmnyheter

Arn – största svenska öppningen någonsin

Arn - Tempelriddaren
Arn – Tempelriddaren lockade rekordmånga biobesökare under julhelgen då filmen hade biopremiär och är ny etta på Biotoppen.

De första två dagarna har 160 310 biobesökare sett filmen och inspelade biljettintäkter under dessa dagar är 14 336 235 kr, vilket är den största öppningen för en svensk film någonsin. Med det övertog filmen förstaplatsen på Biotoppen av Guldkompassen. Förtrollad som hade biopremiär under julhelgen blev ny tvåa. Animerade Bee Movie nådde bara fjärdeplatsen i den hårda konkurrensen.

Arn – Tempelriddaren är den första av två filmer om Jan Guillous tempelriddare Arn Magnusson, nästa film ARN – Riket vid vägens slut har premiär hösten 2008. Filmerna spelades in under perioden 10 januari – 19 juli 2007 i Marocko, Västra Götaland och Skottland. För regi står Peter Flinth och huvudrollerna som Arn och Cecilia spelas av Joakim Nätterqvist och Sofia Helin.

[tags]film, arn, bio[/tags]

7 Kommentarer

 1. jag vill se filmen

 2. jag vill se arn snela

 3. Lotta

  Jag är inget guillou fan men filmen var en av de bättre som gjorts på länge .
  När jag bänkade mig i biografen tänkte jag att är det skit så går jag men det kändes inte att filmen var så lång den är i klass med andra storfilmer som :dansa med vargar (också en lång film) den gröna milen (nr 2 av långa filmer) som man bara blir sittande och tittar på för man blir så inne i filmen att man glömmer tid och rum så detta är en verkligt lyckat projekt av Guillou.

 4. Mattias

  Jag förstår inte dom som tycker att det är en bra film….
  Jag höll bokstavligt talat på att somna flera gånger under filmen !!
  Visserligen var jag ju säkert lite trött redan innan filmen, men jag har varit trött förut när jag gått på andra filmer och jag har ALDRIG somnat förrut på Bio!!….

  Första halvtimmen ungefär gick ju åt till att berätta om Arn´s uppväxt och redan då var berättandet långsamt, långsamt och det var långa stunder utan att det hände någonting alls av intresse !!

  Och i samma stil fortsatte det filmen igenom….

  Man hade kunnat klippa ihop filmen så den bara blev en timme lång, då hade den kanske, kanske fått betyget godkänt…

  Men nu får den betyget UNDERKÄNT !!!!

 5. sebastian

  En tråkig blandning av “Raskens”? och något Herman Lindkvist program.
  Kan vara bra var försig tycker jag.
  Arn ger en för stor känsla av “UR”, jag blev trött.

  Bra skådisar! men det räkte inte…tyvärr!

 6. Angela

  har sätt filmen den var gätte spänande vill inte avslöja mycket men om man vill se filmen måste man först och främsk kolla på ARN tempelriddaren anars fatar man inget tro mig när du har sätt den kan du kolla på ARN riket vid vägens slut

 7. jonathan

  Så pinsamt b-aktig var första filmen, så jag tänker inte se uppföljarna

Lämna ett svar