Filmnyheter, Topp

Astrid Lindgrens liv blir film

Uppdatering 2018: Filmen har nu fått titeln Unga Astrid

Astrid Lindgrens liv ska bli film. I dag presenterade den danske succéregissören Pernille Fischer Christensen och den svenske producenten Lars G Lindström, under filmfestivalen i Cannes att projektet ASTRID är under produktion – en internationell storfilm om en av världens mest kända svenskar. Filmen beräknas få biopremiär 2015.

Astrid Lindgren har med verk som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta för alltid skrivit in sig i miljontals människors hjärtan världen över. Samtidigt har Astrid Lindgrens egen livshistoria förblivit nästan märkligt okänd. Det vill personerna bakom den internationella filmen som än så länge har arbetsnamnet ASTRID ändra på.

– Ambitionen är att göra en varm och kärleksfull film som vill undersöka hur Astrid Lindgren från Vimmerby kunde bli världens mest betydande barnboksförfattare, säger Pernille Fischer Christensen.

– Vi tror ju att vissa händelser i Astrids liv – inte minst det faktum att hon i unga år fick ett barn i Danmark som hon sedan adopterade bort till en familj i Köpenhamn – var avgörande för hennes författarskap. Den historien vill vi berätta, säger Pernille Fischer Christensen.

Pernille Fischer Christensen som brukar kallas för en del av det danska filmundret har bland annat gjort sig ett namn med filmer som En familj och nu nyligen färdiginspelade En sång för hjärtat med Mikael Persbrandt i huvudrollen.

Kommentera

Tema av Anders Norén