Filmnyheter

Björn Kjellman i ny romantisk komedi

Fyra år till heter Tova Magnussons nya film som just påbörjat inspelningarna.

Tova Magnussson både regisserar och spelar en av huvudkaraktärerena. Björn Kjellman och Eric Ericson gör de två andra bärande rollerna. De är toppolitiker på var sin sida blockgränsen och träffas av en slump i maktens korridorer. Efter mötet blir livet inte riktigt vad det en gång varit…

Björn Kjellmans karaktär är Folkpartiets partiledare, Tova Magnusson spelar hans fru och Eric Ericsons rollfigur är politisk sekreterare för Socialdemokraterna. De båda politikerna känner till varandra sedan tidigare men träffas av en slump i en hiss och livet blir efter det inte sig likt för någon av de inblandade.

-Jag skulle väl beskriva min karaktär som en hyfsat förträngd kille där politiken betyder allt i livet, säger Björn Kjellman.

-Min rollfigur är en lekfull och okonventionell politiker som sägs gå över lik för att komma framåt, han är väldigt karriärsinriktad, säger Eric Ericson.

Manusförfattare är Wilhelm Behrman som har stor erfarenhet av spelet i maktens korridorer som tidigare politisk reporter.

-Det har varit en ganska lång process innan inspelningsstart. Jag läste manuset för ett par år sedan men det blev inget just då. Men för åtta månader sedan skickade Wilhelm en ny version till mig som jag kände att jag skulle göra. Efter det har det gått väldigt snabbt, säger Tova Magnusson.

-Filmen handlar mycket om vad man ger sin tid till i livet och om det som man lägger ned tid på egentligen betyder något. Björns rollfigur är en politisk broiler och det har format honom och det liv han lever, säger Tova Magnusson. Inspelningen sker under 35 dagar i Uddevalla, Stockholm och Budapest.

Filmen har premiär hösten 2010. Lagom till valet?

Mer om filmen Fyra år till

[tags]film, tova magnusson, fyra år till, eric ericson, björn kjellman[/tags]

Mer
Tisdagsklubben med Marie Richardson och Peter Stormare. Foto: Anders Nicander / Anagram
Tisdagsklubben

I TISDAGSKLUBBEN får vi följa Karin (Marie Richardson) vars tillvaro plötsligt vänds upp och ner när hon får reda på Läs mer

Peter Stormare och Marie Richardson
Peter Stormare klar för ny film – Tisdagsklubben

Marie Richardson och Peter Stormare, två av Sveriges mest hyllade skådespelare, möts på bioduken i en ny film Tisdagsklubben. Inspelningarna av Läs mer

Orca film
Orca

Elva karaktärer är isolerade från omvärlden och kommunicerar via skärmar. Separata människoöden vävs samman genom kopplingar från en person till Läs mer

Publicerades