Filmnyheter

Ciao Bella tävlar i Berlin


Svenska ungdomsdramat Ciao Bella har tagits ut till Berlin Filmfestivals tävling 2008.

Den svenska långfilmen Ciao Bella, regisserad av Mani Maserrat-Agah har tagits ut i tävlan på Berlins filmfestival i februari nästa år. Det är den andra svenska filmen som blivit antagen till festivalen. Josef Fares Leo kommer att visas i kategorin Forum.

I Berlin väntar tuff konkurrens om de tre Kristallbjörnarna som delas ut varje år i kategorin ”Generation 14plus”, där Ciao Bella tävlar.

– Det är fantastiskt att Berlin uppmärksammar filmens kvaliteter och konstnärliga ambitioner på det här sättet. Tillsammans med Cannes-festivalen utgör Berlin den absoluta eliten av festivaler i världen och det är så klart otroligt smickrande att filmen får vara en del av det urvalet, säger Mani Maserrat-Agah.

– Det är extra roligt att det är så många i Ciao Bella som debuterar i långfilmssammanhang: regissören, producenten, fotografen, huvudskådespelarna och manusförfattaren, det är verkligen lovande för svensk films tillväxt, säger Christer Nilson, vd på Göta Film.

Ciao Bella hade svensk premiär den 3 augusti och fick ett fint mottagande av både kritiker och publik. Den har hittills setts av 70 000 biobesökare. Filmens tema om tonårskärlek har därtill väckt debatt för sin vågade och realistiska skildring av killars och tjejers sexualitet.

Berlins filmfestival pågår 7-17 februari 2008.

Läs mer om filmen Ciao Bella

[tags]film, ciao bella, berlin filmfestival[/tags]

Lämna ett svar