Filmnyheter, Topp

Felice Jankell klar för huvudrollen i Unga Sophie Bell

unga-sophie-bell

I april påbörjas inspelningen av Amanda Adolfssons långfilmsdebut Unga Sophie Bell. Felice Jankell gör huvudrollen som Sophie och för fotot står nyligen guldbaggebelönade Petrus Sjövik. Unga Sophie Bell är den andra filmen som kommer ur Stockholms Filmfestivals långfilmsstipendium och får världspremiär på Stockholms Filmfestival 2014.

Unga Sophie Bell är ett drama om bästa vännerna Alice och Sophie som efter studenten ska flytta till Berlin. Men planerna krossas, när Alice försvinner tvingas Sophie ta sina första steg som vuxen på egen hand.

För regin står Amanda Adolfsson, originalmanus av Amanda Adolfsson och Josefin Johansson. Huvudrollen som Sophie görs av Felice Jankell (Percy, Buffalo Bill och jag), rollen som Alice görs av Hedda Stiernstedt (Monica Z, Den fördömde, Portkod 1321). Filmen produceras av Gila Bergqvist Ulfung och Anna Knochenhauer på Breidablick Film och kommer att spelas in i Skåne och Berlin. Fotograf är Guldbaggebelönade Petrus Sjövik och ljuddesigner är Guldbaggebelönade Mattias Eklund.

Amanda Adolfsson är den andra stipendiaten som mottar Stockholms Filmfestivals långfilmsstipendieum. Den första stipendiefilmen, Sofia Norlins Ömheten, hade biopremiär i december 2013, belönades med en Guldbagge för bästa foto och tävlade på Berlins filmfestival.

– Det känns otroligt roligt att vi närmar oss inspelning och jag jätteglad över att få jobba med så fantastiska begåvningar som Felice Jankell och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna, säger Amanda Adolfsson.

– Efter de stora framgångarna för Ömheten ska det bli oerhört spännande att se nästa stipendieprojekt växa fram, säger Jakob Abrahamsson, Distributions- och Inköpschef på NonStop Entertainment.

Stockholms filmfestivals Långfilmsstipendium delas ut till en lovande ny kvinnlig regissör, och innebär över 5 miljoner i grundläggande finansiering för en långfilm. Världspremiär sker på Stockholms Filmfestival och filmen distribueras Norden och Baltikum genom NonStop Entertainment och får digital distribution genom Telia.

Lämna ett svar