Guldbaggegalan

Filmgalans programledare utsedd

Kyle
Det blir Sissela Kyle som leder Guldbaggegalan 2007.

Galan är den 42:a i ordningen och går av stapeln den 22 januari på Cirkus i Stockholm. SVT1 direktsänder galan med start 20.00.

En annan nyhet som introduceras på Guldbaggegalan 2007 är ett helt nytt publikpris instiftat av Svenska Filminstitutet. Biopublikens pris är det första publikpriset i Guldbaggegalans historia och här får publiken och tittarna för första gången chansen att rösta fram sin favoritfilm. Vinnande film kommer att utses i direktsändning i SVT via telefonomröstning.

Sissela Kyle är en av Sveriges mest uppskattade skådespelare och komiker. Uppvuxen i Partille utanför Göteborg och numera bosatt i Stockholm. Sissela har varit verksam på Stockholms stadsteater, Dramaten, Boulevardteatern och Hamburger Börs. Hon fick en Guldmask för sin roll i farsen ”Rakt ner i fickan” (1996) på Maximteatern och har belönats med Stallfåglarnas Humorpris och Povel Ramels Karamelodiktstipendie.

Sissela har medverkat i SVT-produktioner som ”Muntra fruarna i Windsor”, ”Pistvakt”, ”Zonen”, ”Skärgårdsdoktorn” och hon är en återkommande gäst i TV4:s ”Parlamentet”. Hon har spelat revy med Lasse Berghagen på Chinateatern och fick mycket beröm för sin roll i musikalen ”Singin in the rain” på Oscarsteatern 2006. I galasammanhang har Sissela firat triumfer som värd för QX Gaygala inte mindre än fem gånger de senaste åren.

[tags]film, filmgalan, guldbaggegalan, svt, svenska filminstitutet, sissela kyle[/tags]

Lämna ett svar