Bildextra

Första fotona från polisparodin Kommissarie Späck

Första fotona från polisparodin Kommissarie Späck kan du se här nedan.

De tre huvudkaraktärerna är kommissarie Mårten Späck (Leif Andrée), Grünvald Karlsson (Johan Hedenberg) och Irene Snusk (Cecilia Frode). I övriga roller syns Per Morberg som polischef Margaretha Orehn, Kjell Bergqvist som Holk från Antipiratbyrån, Ulf Malmros som skum videohandlare och Marko Lehtosalo som piratkopiesuktande videokund.

Kommissarie Späck handlar om kommissarie Mårten Späck som har kallats till en brottsplats där en kropp hittats genomborrad med knivar, gafflar och skedar. Till allas förvåning drar kommissarie Späck slutsatsen att det rör sig om ett självmord. Späck ser kopplingar till andra självmord och konstaterar att kåren fått en galen seriesjälvmördare på halsen. Han kommer snart på andra tankar när hans råbarkade kollega Grünvald Karlsson hittar andra spår – något som leder till något större än vad de kunnat ana. En ny kollega, superpolisen Irene Snusk kopplas in på fallet. Tillsammans ska trion lösa ett av de viktigaste fallen i svensk kriminalhistoria.

Om du känner igen någon av idéerna beror det på att filmen baseras på hyllade sketcher som förekom i Guldbaggegalan 2007.

Kommissarie Späck har planerad biopremiär den 2 april 2010.

Senast uppdaterad 24 november, 2009.

Mer
Ny svensk snutkomedi
Ny svensk snutkomedi

Kopps gjorde stor succé för några år sedan, snart kommer en ny svensk snutkomedi med titeln Kommissarie Späck till svenska Läs mer

Lämna ett svar