Filmnyheter

George Clooney spelar in ny film i Sverige

Öppningsscenen av Anton Corbijns kommande film THE AMERICAN utspelas i Sverige och det tar filmproduktionen och huvudrollsinnehavaren, Oscarbelönade George Clooney, till Jämtland i slutet av januari.

THE AMERICAN, som började spelas in i Italien i september 2009. Filmens svenska biopremiär är beräknad till den 17 september 2010.

Rasmus Ramstad, koncernchef Svensk Filmindustri, säger:
– Vi är mycket stolta över uppdraget och förtroendet att tillhandahålla projektet och teamet de bästa förutsättningarna i Sverige. Det spännande samarbetet mellan George Clooney och Anton Corbijn i kombination med filmens starka manus, gör THE AMERICAN till en av våra mest emotsedda nordiska biopremiärer 2010.

THE AMERICAN är Anton Corbijns andra biofilm som regissör, efter den prisbelönade ”Control” (2007). Filmens manus av Rowan Joffe bygger på romanen ”A Very Private Gentleman” av Martin Booth, publicerad 1990.

Om filmen
Amerikanen Jack är en slipad lönnmördare. När ett jobb i Sverige går snett meddelar han sin kontaktperson Larry att nästa uppdrag blir hans sista. Det tar honom till en liten pittoresk stad på den italienska landsbygden, där han håller låg profil och för en gångs skull kan njuta av lugnet. Hans uppdragsgivare, en belgisk kvinna vid namn Mathilde, dyker dock snart upp i stan med en beställning, att tillverka ett vapen. Helt oväntat träffar Jack en präst, Fader Benedetto, som han öppnar sig för och han inleder en romans med den italienska kvinnan Clara. Men med garden nere utmanar Jack ödet…

Lämna ett svar