Filmnyheter

Glimz blir renodlad filmdistributör

glimzlogoGlimz.net meddelade idag att man avslutar filmuthyrningen till konsumenter. Man övergår istället helt åt att bli distributör av kortfilm.

Pressmeddelande:

Glimz.net startade 2003 som en av Sveriges första Web-TV-tjänster, med visning av film mot betalning via Internet. Vi har sett en spännande utveckling sedan dess, med mängder av nya visningsfönster för film som har lanserats varje år.

Vi ville inte begränsa spridningen av kvalitativ kortfilm till vår egen webb glimz.net, och har därför sedan 2005 kommit att fokusera alltmer på att leverera kvalitativ kortfilm som distributör till de nya och traditionella kanaler som inte själva kan prioritera resurser på att aggregera en egen kortfilmsportfölj.

Idag tar vi steget fullt ut och renodlar vår distributörsroll, genom att avsluta möjligheten att betala för att se film på glimz.net. Självklart kvarstår dock möjligheten för våra inloggade kundföretag och filmproducenter att se alla filmer gratis. Tills vidare behåller vi även möjligheten för de producenter som så vill att visa film gratis för alla direkt på glimz.net.

Det är viktigt för oss att på detta sätt markera att vi inte gör anspråk på att konkurrera med våra kunder, och förtydliga vår roll för alla filmproducenter. Alla filmer i Glimz portfölj exponeras kontinuerligt mot potentiella köpare världen över, och Glimz har idag samarbetsdiskussioner med en lång rad filmdetaljister i Skandinavien och Europa, som vi ser fram emot att presentera efter hand som nya avtal tecknas.

Lämna ett svar