Filmnyheter

Göteborgs utomhusbio kan ses över hela Sverige gratis

I sommar blir Göteborg Film Festival Open Air tillgängligt överallt i hela Sverige. 2020 är året inget är sig likt. Vi gör därför om konceptet och presenterar Open Air Anywhere – gratis och corona-säkrad utomhusbio hemma hos dig den 22 augusti.

Förra året startade vi Göteborg Film Festival Open Air – där vi bjöd på gratis sommarbio under bar himmel i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 7 500 göteborgare vallfärdade till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. När inte ni kan komma till Open Air, får Open Air komma till er… överallt i hela Sverige.

– Att samlas i sommarkvällen och se på film tillsammans har blivit en älskad tradition på många håll i semestersverige, men i år kan vi inte träffas så många som vanligt. Därför bjuder vi in hela landet till att en kväll lyfta upp tv:n i fönsterkarmen, hänga upp ett lakan som filmduk i äppelträdet eller bara ta med en liten skärm till hängmattan på balkongen. Vi vill skapa en festivalkväll där vi är på var sitt håll, men ändå tillsammans. Precis som vanligt på en filmfestival blir det ett späckat program med deltagande filmskapare och fascinerande filmer. Vi vill skapa en festivalkväll där vi är på var sitt håll, men ändå tillsammans. Utan geografisk begränsning kan vi bli precis hur många som helst, så vi siktar på publikrekord!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Filmprogram för utomhusbion

Filmprogrammet för Open Air Anywhere släpps den 12 augusti och evenemanget innebär att alla får gratis tillgång till ett utvalt filmprogram via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Genom filmfestivalens streamingtjänst Draken Film behöver ni endast registrera er mailadress för att gratis få tillgång till filmerna.

Sedan klockan 19:00 den 22 augusti startar filmprogrammet, simultant i hela Sverige. 

Lämna ett svar