Filmnyheter, Gratis film

Gratis film för barn på Cinemateket

Med Cinematekets nya familjesatsning ”Unga Cinemateket” kommer det att visas film för åldrarna 7-12 år varje söndag kl 14.00 i Filmhuset med start den 3 oktober.

Det blir både svensk och utländsk film, pärlor från hela filmhistorien – alltifrån Buster Keaton med livemusik till Miyazakis moderna klassiker Spirited Away, via Alan Parkers succé Bugsy Malone. Under höstlovet visas familjefilmer med Halloween-känsla, varje dag!

-Det är också en spännande ålder då man börjar kunna läsa textremsor och därmed kan ta del av utländska filmer. Vi ser fram emot att föräldrar, mor- och farföräldrar tar med sina barn till Filmhuset för att se riktigt bra film och ofta filmer som man själv såg som barn!

Unga Cinemateket inleds söndag den 3 oktober, kl 14.00, med Buster Keatons stumfilmsklassiker Kanonfotografen. För många barn kan det vara första mötet med stumfilm och visningen inleds med en kort beskrivning av vad stumfilm egentligen är. Visningen ackompanjeras av pianisten Matti Bye och Johan E Andersson på slagverk!

Alla filmer visas i originalformat på stor duk i Bio Victor i Filmhuset. Visningarna är gratis för barn under 15 år och kostar 65 kr för vuxna.

Se höstprogrammet för Unga Cinemateket här och höstlovsprogrammet här.

Lämna ett svar