Filmnyheter, Guldbaggegalan

Guldbaggevinnaren ”Maria Larssons eviga ögonblick” nu på fler biografer

Vid Guldbaggegalan belönades Jan Troells drama Maria Larssons eviga ögonblick med hela fem Guldbaggar. Filmen är också Sveriges Oscarbidrag.

Maria Larssons eviga ögonblick

Maria Larssons eviga ögonblick belönades med Guldbaggar för ”Bästa film” – Producent: Thomas Stenderup, ”Bästa kvinnliga huvudroll” – Maria Heiskanen, ”Bästa manliga huvudroll” – Mikael Persbrandt, ”Bästa manliga biroll” – Jesper Christensen och ”Bästa musik” – Matti Bye.

Filmen hade biopremiär den 24 september. För att uppmärksamma att filmen belönats med så många Guldbaggar kommer filmen att spela på ytterligare åtta av SF Bios biografer runt om i landet.

Maria Larssons eviga ögonblick kommer från och med fredag den 16 januari visas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Från och med fredag den 23 januari visas filmen även i Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Norrköping, Västerås, Växjö och Umeå. Från och med fredag den 30 januari visas den i Sundsvall och från och med fredag den 6 februari i Gävle.

– Vi tycker att det är jätteroligt att filmen Maria Larssons eviga ögonblick blivit så prisbelönad och vi vill i samarbete med Sandrew Metronome uppmärksamma detta genom att nu gå ut med fler kopior av filmen på SF Bio, säger Sture Johansson, programdirektör på SF Bio.

Läs mer om filmen Maria Larssons eviga ögonblick

[tags]film, maria larssons eviga ögonblick, guldbaggegalan[/tags]

Lämna ett svar