Filmnyheter

Helena Bergströms nya film en julkomedi

Skådespelarna Maria Lundqvist, Robert Gustafsson och regissör Helena Bergström på inspelningsplats.
© 2015 Alexander Kallas, Sweetwater Production AB

Just nu pågår inspelningen av En underbar jävla jul (arbetstitel), en dramakomedi i regi av Helena Bergström.

Manus är skrivet av Helena tillsammans med Edward af Sillén och Daniel Réhn, baserat på en originalidé av Edward och Daniel. Filmen produceras av Petra Jönsson för Sweetwater.

I rollerna återfinns Maria Lundqvist, Robert Gustafsson, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsogiannakis, Inga Landré, Helena Bergström med flera.

27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i fem år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon. Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!

En underbar jävla jul ställer kärleksfullt frågan hur tolerant den tolerante svensken egentligen är. En varm komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta.

  1. Barbro Seiger

    Tack kära Helena för En underbar jävla jul!!! Det var en underbart underhållande, avslöjande, hjärtligt varm, skicklig, storartad och kättejätterolig film. Grattis till dig och alla i teamet. God Jul önskar Barbro med man Powel PS kram med hälsning till Molly. DS

Lämna ett svar